2021-08-11 08:11:04• hírek • Bede Emőke

Sürgős segítségre van szüksége a súlyos betegséggel küzdő Rebekának

Érkávás község polgármestere, Roka Marius közösségi oldalán tette közzé a felhívást, mely szerint egy adyfalvi, mindössze 13 éves kislánynak sürgősen segítségre van szüksége. A súlyos betegséggel kezelt Rebekának vérre van szüksége, ezért a község vezetője mindenkit arra kér, véradományával támogassa a gyermek gyógykezelését.

„Kedves Érkávás község lakosai, kedves barátaim! Ma egy anyuka, Melinda, Adyfalvárol, 4 gyermek édesanyja, kért tőlem segítséget.  A legnagyobb, de mindössze 13 éves kislánya, súlyos betegséggel küzd. Az orvosi dokumentumokat az anyuka beleegyezésével csatoltam. Rebekát jól ismerjük, az Érkávási Általános iskola hetedik osztályos tanulója, nagyon okos és szorgalmas kislány. Érdemi ösztöndíjat is kapott mivel az iskola legjobb tanulója.


Ebben az időszakban Rebekának nagy szüksége van segítségre, szüksége van a mi segítségünkre. A magam nevében kérem önöket, próbáljunk közösen segíteni neki, véradással, vércsoporttól függetlenül. Jelenleg a kapott információk szerint a vért csak egy kolozsvári transzfúziós központnál lehet adni.


Lehetőség szerint kollégáimmal közösen megpróbáljuk megszervezni a közeljövőben azok szállítását, akik nem tudják elérni a kolozsvári transzfúziós központot. Valószínűleg a közeljövőben anyagi segítségre is lesz szükség. Abban a reményben, hogy kérésem meghallgatára kerül, és sikerül segítséget nyújtsunk Rebekának, hogy újra egészséges legyen és visszatérjen az iskolába, mindenkinek sok, sok egészséget kívánok és szívből köszönöm a segítséget” – üzeni a község vezetője.


Mindazok, akik véradományukkal segítenék Rebeka felépülését, az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek a további részletekről: 0786144077 – Roka Marius (polgármester), 0769256901 – Nagy Barna (alpolgármester), illetve 0761625098 – Szanto Alina (szociális asszisztens).


Vért minden 18. életévét betöltött egészséges, legalább 50 kilogrammos személy adhat, ám azt fontos tudni, hogy a véradás előtt nem ajánlatos alkoholt vagy zsíros ételeket fogyasztani, illetve az is várjon még egy kicsit a véradással, aki az adományozás előtti egy-három hónapban antibiotikum kúrán, sebészeti vagy fogászati beavatkozáson esett át. A véradóknak a felajánlásért cserébe egy fizetett szabadnapot, hét ételjegyet, illetve egy ingyenes véranalízist biztosítanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: